Adresse

Kirurgiklinik

Hermodsvej 22

8230 Åbyhøj

Vis på Google Maps

Kontaktinfo

+45 70 22 35 53Telefon:
Blødtvævskirurgi

Blødtvævskirurgi

Blødtvævskirurgi omfatter forskellige indgreb. Et af de hyppigste indgreb er at foretage reetablering af tandkødsniveauet, hvis det har trukket sig. 

Klinikken har stor erfaring inden for blødtvævskirurgi i mundhulen. Vi tilbyder bl.a. reetablering af normalt tandkødsniveau efter tilbagetrækning af tandkødet, fjernelse af læbe-, kind- og tungebånd, slimhindekorrektioner inden protesefremstilling samt fjernelse af diverse hævelser og små knuder (inkl. Vævsundersøgelse / biopsi).

 

Hvis dit tandkød har trukket sig tilbage omkring din tand eller dit implantat, er det muligt at rette op på dette.
 
Der er mange årsager til, at tandkødet kan trække sig tilbage, og det kan f.eks. være for hård eller uhensigtsmæssig tandbørstning, tænderskæren (bruxisme) og nogen gange er det p.g.a. tandregulering. Tilbagetrækning af tandkødet kan være årsag til problemer bl.a. i form af følsomme tandhalse, kompromitteret æstetik og besværet renhold med risiko for hul i tandroden.
 
Tandkødets primære rolle er at dække og beskytte den underliggende kæbeknogle, som fastholder tænderne/implantaterne. Når tandkødet trækker sig tilbage, betyder det, at den knogle, som har dækket tandroden/implantatet også er forsvundet. Ved at dække den opståede defekt opnår man med det samme mindre følsomhed, forbedring af det kosmetiske udseende og bedre mulighed for at holde området rent. Man opnår også en mere langsigtet effekt, fordi behandlingen vil modvirke yderligere tilbagetrækning af tandkødet og knogletab omkring den pågældende tand/implantat.
 
Behandlingen kan udføres på flere forskellige måder. I de fleste tilfælde foregår det ved, at der flyttes noget væv fra ganen og hen til det sted, som man ønsker at behandle. Så vidt muligt vil der kun blive udtaget bindevæv fra ganen, så man ikke tager noget af overfladevævet. På denne måde kan proceduren udføres meget skånsomt, fordi man kan sy overfladevævet helt sammen igen. Det udtagne væv syes fast i området med tilbagetrukket tandkød. Herved kan der ske vækst af yderligere væv, så defekten lukkes.
 
På de rette indikationer og med den rigtige kirurgiske teknik er behandlingen meget forudsigelig med rigtig god prognose.