Adresse

Kirurgiklinik

Hermodsvej 22

8230 Åbyhøj

Vis på Google Maps

Kontaktinfo

+45 70 22 35 53Telefon:
Visdomstænder & tandekstraktioner

Visdomstænder & tandekstraktioner

Visdomstænderne er de sidste tænder, der dannes, og de er derfor ofte udsat for pladsmangel bagerst i kæberne.

Visdomstænderne er de sidste tænder, der dannes, og de er derfor ofte udsat for pladsmangel bagerst i kæberne. Normalt er der fire visdomstænder, men der kan mangle en eller flere. I sjældne tilfælde kan der dog være flere end fire.  
 
Visdomstænderne er af samme størrelse og lige så gode som de øvrige tænder, men der optræder ofte huller og betændelse ved dem på grund af dårlige muligheder for at holde dem rene. Symptomer på betændelse ved visdomstænder er trykken og dunkende smerter, og ofte er der også dårlig smag. Betændelse og caries i visdomstænderne kan medføre skader på de foranliggende tænder og i den omgivende kæbeknogle.  
 
I mange tilfælde, hvor pladsforholdene er dårlige, er det nødvendigt at fjerne visdomstænderne. Hvis de ligger nogenlunde lodret og har lige rødder, kan de ofte trækkes ud ved en normal tandudtrækning. Ellers er det nødvendigt at fjerne visdomstanden ved et operativt indgreb. Specielt i underkæben, hvor visdomstanden kan være kilet ind i knoglen, kan det være nødvendigt at dele tanden i flere dele for at fjerne den mest skånsomt.